Service auto

1Garajele pentru automobile si magazinele pentru reparaii pot vi impartite in mai mulye categorii. In primul rand sunt magazine de piese auto care face operatiuni se service.  Majoritatea grajelor pentru reparatii sunt independente. Acestea pot include lanturi regionale sau nationale in parteneriat cu furnizori de masini.

Un service auto furnizeaza o serie de proceduri de mentenanta realizate in anumite circumstante. Intervalele in care se fac vizite obligatorii la service in afara de situatiile particulate sunt specificate de producator iar unele masin moderne arata data pentru urmatoarea vizita la service.

Serviciile de intretinere sunt inregistrate intr-o carte a service-ului stampilata dupa fiecare interventie. Un istoric complet al masinii ajuta de obicei la vanzarea masinii.

Serviciile de mentenanta facute pe un vehicul  includ: schimbarea uleiului, filtrarea uleiului, schimbarea uleiului, filtrarea combustibilului, tunarea motorului, verificarea nivelului lichidului de frana, verificarea nivelului si reincarcarea cu lichid  pentru autotransmisie, ungerea si lubrifierea pieselor, inspectarea si inlocuirea curelelor de transmisie, verificarea cauciucurilor.

Mentenanta masinii variaza in functie de an, fabricate, model, conditii de conducere si drum. Fabricatorii recomada service-urile extreme si ideale bazate pe numarul de calatorii si de kilometrii parcursi pe zi, conditii climatice extreme, drumuri montane, cu praf sau inghetate, calatorii pe distante lungi, remorcarea etc.

Service-urile experimentate saumagazinele independente recomanda revizia la intervale alese in functie de anumiti parametri.

Cele mai comune operatiuni realizate la un service sunt: spalarea masinii, echilibrarea rtilor, inspectarea rotatiei rotilor, alinierea rotilor, schimbarea bateriilor, verifcarea luminlor, testarea lectronicelor.

Unele operatiuni care se fac la intervale regulate sunt combinate intr-un singur serviciu numit revizie.