Piese Auto

Piese AutoProprietarii de autoturisme care solicita dealeri sunt adesea socati cand vad costul pieselor de schimb. Pentru achizitii de piese auto avem mai multe sfaturi.

Verificati, Verificati, Verificati! Sunati la dealer pentru a va confirma numarul specific al piesei inainte de a finaliza orice achizitie. Daca nu confirmati numarul piesei, orice problema care apare este facuta de dumneavoastra.

Cum cumparam piese auto

Veti afla ca unele componente sunt unice pentru anumite combinatii de motor si transmisie. Si lista partilor potential afectate este lunga, de la computere, module si senzori la mai multe elemente de baza, cum ar fi alternatorul si demaroarele.

Negociaza, dar fii politicos

Este  obisnuit pentru majoritatea firmelor de a gasi clienti care sa vrea un pret mai mic si care sa incerce sa negocieze pentru a gasi un pret care seamana cu cel mai mic gasit pe internet. Exista totusi doua precizari importante pentru acest lucru.

In primul rand, trebuie sa comparati mere cu mere. Nu va asteptati ca o singura piesa sa se potriveasca la toate masinile. In al doilea rand, atunci cand va grabiti, asigurati-va ca ati spus ca  v-ati facut temele de pe internet si fiti cinstiti cu persoana de pe linia cealalta. Are aceleasi informatii ca tine, si daca il suparati, el va poate refua.

Cumparatul de pe internet nu e cea mai buna solutie. In lumea reala pentru cumpararea de piese asteptarea dupa piesele online dureaza foarte mult, mult mai mult decat in momentul in care mergeti in magazine. In plus, majoritatea pieselor cumparate de pe internet se vand fara a vedea exact ceea ce cumparati.

Cautati intotdeauna cupoane de reducere

Distribuitorii de piese auto sunt scumpi. Dar nu trebuie neaparat ca lucrurile sa fie asa. Exista si site-uri care va vor ajuta sa gasiti coduri de cupon sau reduceri ale producatorilor care ar putea sa nu apara cand vizitati magazinul de piese auto online. Am descoperit starter-uri si alternatoare care se aflau in limita a 20 de dolari, cu avantajele adaugate de o garantie limitata pe viata si de livrare gratuita.

Retineti ca daca o reprezentanta va spune ca cumpararea unei piese de la altcineva nu va anula garantia masinii dvs., nu este adevarat. De obicei cumparati baterii, fluide si filtre online, fie din magazine auto. Daca va aflati putin peste acel cod promotional pe care l-ati gasit online, adaugati doar cateva elemente despre care stiti ca le veti folosi oricum, cum ar fi filtrele sau lichidul de racire, pentru a obtine comanda cu reducere trebuie.

Cumparati componente rare in persoana. Unele componente pentru vehicule hibride, modele high-end si clasice sunt unice. De exemplu, am avut nevoie de un convertor DC-DC pentru un Honda Civic Hybrid de 10 ani. Pretul de la distribuitor a fost de 1800 USD, iar nici eBay, nici Car-Part nu l-au enumerat ca fiind disponibil. Mergand la un magazin din apropiere care a avut masina in inventar, am reusit sa gasesc aceasta parte neobisnuita pentru doar 100 de dolari. Am constatat ca modulele specifice pentru vehicule mai vechi sau cu durata limitata pot crea dureri de cap similare.