Achizitionarea pieselor auto Second Hand

Achizitionarea pieselor auto Second Hand

1_05Cumpararea pieselor auto Second Hand poate fi de cele mai multe ori o alternativa mai ieftina de a cumpara piese de masina atunci cand ai nevoie de reparatii sau de imbunatatiri. Sunt mai multe moduri in care poti achizitiona piese auto second hand. Poti vizita parcuri de dezmembrari auto din zona ta sau zone de depozitare a masinilor uzate din zona ta, poti revizui anunturile clasificate ca anunturi de comercializare piese auto second hand, sau poti cumpara piese second hand on-line de la comercianti individuali sau pe site-urile cu licitatii. Mai jos vom prezenta resursele si metodele pe care le poti utiliza pentru a cumpara piese auto second hand pentru automobilul tau.

1. Localizeaza parcuri de dezmembrari auto sau gropi de depozitare a masinilor uzate din zona ta. Parcurile de dezmembrari vand de obicei piese auto second hand la preturi relativ mici. In unele cazuri este posibil sa fie nevoie sa vii cu instrumentele tale pentru a lua piesele din masini in special in gropile de depozitare a masinilor uzate. Consulta agenda telefonica locala sau foloseste internetul pentru a gasi parcuri de dezmembrare in zona ta.

2. Fa o lista cu tot ce iti trebuie inainte de a pleca la cumparaturi. Uneori poti cumpara ansambluri intregi de piese in locul partilor individuale. In felul acesta poti economisi bani, pentru ca un intreg ansamblu de piese costa mai putin decat cele individuale.

2_103. Intreaba despre preturi si disponibilitatea pieselor de care ai nevoie la fiecare parc de dezmembrari. In cele mai multe cazuri parcurile de dezmembrari auto iti pot spune preturile si te pot informa daca au in stoc anumite piese de care ai nevoie. Inteaba operatorul de la parcul auto daca exista taxe suplimentare. Unele parcuri de dezmembrari auto iti vor cere o taxa suplimentara pentru intrare.

4. Verifica termenii si conditiile la vanzare. Unele parcuri auto pot accepta returnarea pieselor si restituirea sumei de bani pe cand alte parcuri pot spune ca ceea ce este vandut nu se mai returneaza.

5 Cauta piese auto in anunturile locale. Piesele auto sunt scoase de obicei la vanzare de proprietari in ziarele locale la sectiunile de profil, in magazine si pe siteuri dedicate acestui tip de comert.

6. Inspecteaza piesele auto inainte de a le cumpara. In functie de piesa pe care o cumperi, va fi nevoie sa verifici daca starea piesei va afecta sau nu abilitatea masinii de a functiona.