Accesorii Auto

Accesorii Auto

   Accesorii autoFiecare sofer, impatimit in adevaratul sens al cuvantului, sau pur si simplu "de weekend", simte nevoia sa isi stilizeze masina ori sa ii gaseasca acesteiea diferite alte functionalitati. Astfel, masinile au devenit treptat aparate care incarca telefoane, dispozitive cu ajutorul carora asculti muzica preferata sau, in toata splendoarea lor, automobile pentru care merita sa cumperi accesorii auto.

   Fie ca te afli intr-un magazin de profil, fie ca navighezi pe site-urile auto, sigur ai simtit nevoia sa achizitionezi pentru masina ta gadget-uri, unele mai scumpe, altele mai ieftine, parfumante sau stimulente ale confortului (huse de volan, de scaune, pernute pentru sustinerea gatului etc.).

   Daca vorbim despre dispozitive auto absolut necesare, avem in vedere trusa de prim-ajutor, triunghiurile reflectorizante, extinctorul, vesta reflectorizanta - daca sunteti nevoiti sa iesiti din autovehicul pe un drum neiluminat, cricul si cheia necesare in caz de pana, si, bineinteles, roata de rezerva. Alaturi de acestea este bine sa aveti un cablu de tractare, dar si cabluri electrice care sa incarce bateria masinii de la un alt autovehicul. Varianta mai simpla si categoric mai buna a acestor cabluri este redresorul de baterie cu ajutorul caruia puteti, fara ajutorul celorlalti, sa puneti in functiune masina. In cazul in care stiti ca aveti in fata un drum lung, luati in calcul toate posibilitatile si alaturi de cele mentionate mai sus luati cu voi si un spray cu aer comprimat. Acesta este util in cazul in care presiunea din roti scate si pe langa dumneavoastra nu exista statii de alimentare care, de cele mai multe ori, au in dotare si astfel de dispozitive pe care le puteti folosi gratuit. Daca aveti minimele cunostite pentru a repara o pana auto, este bine sa aveti cu voi si o lanterna. Daca aveti ghinionul sa ramaneti pe timpul noptii cu masina in drum, veti recunoaste imediat utilitatea acesteia. Accesorii autoIn cazul in care nu sunteti atat de strain de tot ce inseamna "bucataria masinii", printre accesoriile ei puteti oricand sa aveti in vedere o trusa de scule care sa va ajute sa faceti mici ajustari stergatoarelor, sa decuplati bornele bateriei o sa strangeti mai bine prezoanele.

   Alte dispozitive cu care s-au asociat in ultimii ani masinile sunt incarcatoarele pentru telefoanele mobile, bricheta auto cu port USB, fara de care utilitatea incarcatorului nu ar exista, firul auxiliar, practic atunci cand vrei sa conectezi telefonul la calculatorul masinii pentru a asculta piesa ta favorita (asta in cazul in care autovehiculul nu este dotat cu serviciu bluetooth), un GPS bun, cu hartile locului in care trebuie sa ajungeti sau pe care doriti sa il explorati (multe dintre masinile moderne au acest sistem, insa, de cele mai multe ori, acestuia trebuie sa ii facem updateuri care sa-l imbunatateasca si sa ii mareasca aria). Tot pentru telefonul mobil, atat de indispensabil vietii cotidiene, s-au inventat suporturi, magneti sau materiale care sa il mentina nemiscat pe parcursul calatoriei (pentru a facilita situatiile in care astepti sa te sune cineva cu care trebuie neaparat sa discuti si, punand telefonul pe difuzor, vei putea sa faci asta fara sa iti iei ochii de la drum sau mainile de pe volan, ori pentru momentele in care transformi propriul telefon mobil in dispozitiv GPS si ai nevoie de vizibilitate asupra ecranului pentru a te orienta mai usor). 

Accesorii auto

 Astfel de suporturi s-au inventat si pentru pahare, insa acestea sunt de multe ori inestetice si de proasta calitate. In cazul in care aveti incorporat in bordul masinii un astfel de cadru, suneti niste norocosi! Alte dispozitive auto sunt organizatoarele care se pot prinde pe scaune astfel incat sa pastrezi ordinea in masina, clemele de centuri, care sa impiedice sifonarea camasii sau prelatele care sa iti protejeze masina. Putem incadra aici si camerele video montate pe masini care, in cazul unui accident, pot reda realitatea pe care, din cauza impactului este posibil sa nu ti-o mai amintesti. In cazul in care celalalt a comis o greseala care a cauzat accidentul, dar nu o recunoaste, filmarea poate constitui o dovada a nevinovatiei tale.

   Alte accesorii auto pe care soferii le cumpara imbunatatesc partea estetica, dar si pe cea practica a masinii lor: deodorizantele fac parte din aceasta categorie. Mirosul placut pe care acestea il emana pot gadila simtul olfactiv si pot crea o ambienta placuta. Oameni decid sa le achizitioneze atat pentru miros cat si pentru design.  

  Accesorii auto Pentru confortul soferului si pentru cel al pasagerilor putem achizitiona accesorii auto de tipul pernelor electrice care sa incalzeasca scaunele masinii atunci cand este vreme rece si in masina se incalzeste abia dupa ce turezi motorul de cateva ori sau binecunoscutele parasolare care nu lasa lumina sa patrunda sau protejeaza bordul de razele soarelui care, in timp, l-ar putea deteriora. Husele pentru volan sunt cele care impiedica deteriorarea acestuia si se recomanda sa fie intotdeauna unele de piele, mai scumpe, dar durabile in timp. Altfel de huse sunt cele pentru scaune, de tot tipul: cu bile, cu burete etc., iar un alt accesoriu menit sa transforme condusul intr-un moment de relaxare este pernuta atasata tetierelor, pernuta care iti sustine gatul si care iti poate corecta pozitia.